Visa alla bilder
360 panorama

Villa Odinslund

Vendevägen 9-11, 182 69 Djursholm Öppna vägbeskrivning

Egen regi 6
46
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Djursholm

Villa Odinslund erbjuder boende i hemlik miljö där den boendes egna behov och önskemål tas tillvara. Läget, på Djursholms torg i Danderyd utanför Stockholm, ger enkel tillgång till diverse affärer, apotek och bibliotek. Vi har en trygg och stabil personalgrupp med låg personalomsättning. Välkomna!

Lätt att besöka

Det finns utmärkta promenadvägar nära vattnet som man lätt når även med rullstol och rullator. Villa Odinslund är också enkelt att besöka tack vare närheten till parkerings- och busshållplatser.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Odinslund

På Villa Odinslund finns både omvårdnadsboende och demensenheter fördelade på två våningar med hiss. Det finns sammanlagt 46 lägenheter fördelade på sex mindre enheter i två hus.

Varje enhet har gemensamhetsutrymmen med kök, matsal, TV- och samlingsrum- ett samlingsrum som fungerar som en central mötesplats.

Lägenheterna är 27-30 kvm och är ljusa och luftiga med stort, handikappvänligt badrum med dusch och WC.

De flesta lägenheterna har egen balkong. Dessutom finns stora gemensamma balkonger på varje våning.

Med den boendes egna möbler och kära ting skapas en trygg och hemtrevlig miljö i varje lägenhet.

Område

Kring Villa Odinslund finns bra promenadvägar precis vid vattnet. Här är det nära till affärer, banker, apotek och bibliotek. Villa Odinslund ligger vid Djursholms torg och här finns restauranger och ett aktivt folkliv.

Utflykter och mycket annat

För dig som bor på Villa Odinslund anordnas till exempel gymnastik, sång och musik, spel och promenader. Våra utflyktsmål finns i centrala Djursholm, vi tar med fikakorg, går på café och besöker det närliggande biblioteket.

Trädgårdar

Våra balkonger är våra trädgårdar där vi tillsammans planterar blommor, lite kryddväxter och grönsaker, och våra boende får möjlighet till en liten naturupplevelse. Här intas även måltider och fika när vädret tillåter.

Underhållning

Vi har regelbundna kontakter med Röda Korset som underhåller med pianospel, klassisk musik och visor från Evert Taubes visskatter. Svenska kyrkan håller i andakter och enskilda samtal med de boende som önskar detta, även samtal som inte har med religion att göra.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

På Villa Odinslund ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål. Vi är också stolta över att ha hög kontinuitet i personalgruppen. För oss är samverkan med närstående ett viktigt inslag.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser till dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar, utifrån den samlade bilden, ditt stöd. När du flyttar in hos oss blir du tilldelad en kontaktman. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan som följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell utifrån dina behov.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien. Medarbetare finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterskor finns på plats varje dag från kl. 07.00 till 17.00. Övrig tid finns ett mobilt team med sjuksköterskor som kommer till boendet vid behov. Läkare är på plats varje vecka. Läkaren gör även hembesök vid behov samt pratar med anhöriga vid önskemål. Jourläkare finns att tillgå övrig tid.

Rehabilitering

Villa Odinslund har tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut vilka innehar goda kunskaper kring fallprevention, förflyttningsteknik och funktionsnedsättningar. Individuella träningsprogram delegeras i vissa fall till personalen.

Tilläggstjänster

Inköp av exempelvis privata hygienartiklar och av vissa kläder. Beställning och ledsagning till fotvård, frisör, massage och postärenden.


Läs mer om den goda dagenHär arbetar totalt cirka 50 tillsvidareanställda. En verksamhetschef på heltid och en administrativ verksamhetskoordinator på heltid. Legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal bestående av sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Fast omsorgspersonal består av utbildade undersköterskor. Aktivitetscoach och måltidscoach. Läkarrond via Legevisitten en gång i veckan.

Språk som talas av medarbetare: Svenska, arabiska, estniska och finska

Karta och adressinformation

Besöksadress
Vendevägen 9-11
182 69 Djursholm

odio elementum consequat. consectetur luctus ut dolor dictum commodo