Visa alla bilder
360 panorama

Villa Joneberg

Rektorsgatan 4, 272 35 Simrishamn Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
54
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Simrishamn

Med 800 meter till havet, strax utanför Simrishamns centrum, ligger det nya, moderna äldreboende Villa Joneberg (tidigare Joneberg Plaza). Boendet stod klart i december 2014. Dess tema är kultur, vilket bland annat återspeglas i boendets aktiviteter.

I det gemytliga området Joneberg finns även nybyggda lägenheter och villor. Området är tryggt och attraktivt för både unga och äldre med närhet till Simrishamns centrum, naturen och Österlens lokala kulturliv. Därav har Villa Joneberg profilen "Kultur och natur på Österlen".

Om äldreboendet

Villa Joneberg i Simrishamn är byggt i tre våningar. Här finns enheter med plats för personer med demenssjukdom samt omvårdnadsplatser för den med behov av kroppslig omvårdnad. Totalt finns det 54 lägenheter i boendet och många av dem har havsutsikt. Boendet har dessutom en härlig terrass, en trivsam trädgård och ett gemytligt öppet utrymme som är en mötesplatser för aktivitet och social samvaro.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Joneberg

Villa Joneberg i Simrishamn är byggt i tre våningar. Här finns lägenheter på 30 eller 38 kvadratmeter. Många av lägenheterna har havsutsikt.

På tredje våningen finns en stor balkong. På denna balkong ska vi skapa en vacker oas av rosor.

Villa Joneberg har något speciellt med ljuset, havet och kulturen runt knuten. Tillsammans ger det goda förutsättningar för god livskvalitet på äldre dar.

På Villa Joneberg uppmuntrar vi till aktivitet på dina villkor. Aktiviteterna anpassas till dig så att du ska kunna leva så som du önskar.

När kroppens funktioner sviktar blir det som fungerar ännu viktigare för individens identitet och självbild. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt som innebär att vi bygger på det friska och ser dina möjligheter.

Vi erbjuder både gemensamma och individuella aktiviteter. Vissa av aktiviteterna utgår från boendets inriktning ”Konst och kultur på Österlen”.

Varje vecka har du egentid tillsammans med din kontaktman att tillbringa på det vis du önskar. Exempel på andra aktiviteter är: promenader, kulturaftnar, trädgårdsevenemang, plantera krukväxter, jazzcafé, knyde gille, gymnastik, äppelmarknad med Joenebergs egen äppeltavla, vernissager och utställningar av lokala konstnärer, högtidsfirande såsom påsk, valborg, midsommar, Mårten gås, jul.

På Villa Joneberg i Simrishamn vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden. Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck

Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

På Villa Joneberg ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Levnadsberättelse och genomförandeplan

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Kunskapscentrum för demens

Vi satsar stort på att erbjuda den bästa vården och omsorgen av personer med demenssjukdom.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien. Medarbetare finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns på plats vardagar dagtid. Läkare finns på plats en gång i veckan. Övrig tid finns alltid jourläkare och joursjuksköterska tillgänglig.

Rehabilitering

Kommunens arbetsterapeut och fysioterapeut (sjukgymnast) ansvarar för bedömningar och hjälpmedelsutprovning. Arbetsterapeut och fysioterapeut handleder personalen vid behov. Rehabilitering planeras individuellt. Omvårdnadsmedarbetare arbetar utifrån delegering av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut.


Läs mer om den goda dagenTvå sjuksköterskor, cirka 48 undersköterskor, varav tre är verksamhetskoordinatorer, arbetar hos oss. Vi har en verksamhetschef och en kultursamordnare som arbetar 50 procent.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Rektorsgatan 4
272 35 Simrishamn

vulputate, ut commodo ut mattis Lorem tempus nec