Välkommen till föreläsningen ”Lär dig mer om demenssjukdom”

Tisdag 6 december, klockan 11.30–13.00

Välkommen till föreläsningen ”Lär dig mer om demenssjukdom”

Vardaga bjuder in till en kostnadsfri föreläsning om demenssjukdom, dess olika faser och aktuella forskningsrön. Vi svarar på vanliga frågor kring demenssjukdom.

Exempel på sådana frågor är:
• Hur ser sjukdomsförloppet ut?
• Hur länge går det att bo kvar hemma?
• Vilket stöd får den sjuka och de anhöriga under demenssjukdomens olika faser?
• Vad händer när man är yngre och drabbas av demens? Hur skiljer sig boendemiljön? Går det att fortsätta med aktiviteter som biobesök och att träna på gym?

. Självklart bjuder vi på fika! Efter föreläsningen erbjuder vi en rundtur i boendet för den som är intresserad.

Datum och tid? Tisdag 6 december, klockan 11.30–13.00
Vart? Villa Danspalatset, Stattenavägen 31, Hässleholm
Anmäl dig senast 5 december.

Anmäl dig här

Antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller.

Villa Danspalatset

hPermanenta platser, Äldreboende demens, Äldreboende omvårdnad
Hässleholm, Skåne
Öppnar Datum ej fastställt
1 av 6 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Villa Danspalatset är ett nybyggt äldreboende i Hässleholm, verksamheten är inte igång och inget datum för öppning är fastställt. Äldreboendet har fått sitt namn efter det anrika danspalatset Björksäter som i 110 år spred glädje på just den här platsen.

På Villa Danspalatset vill vi ge dig som är äldre en omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Naturligtvis kommer vi att fortsätta danstraditionen och Villa Danspalatset får sin egen dansbana. Vi kommer även att erbjuda  gym, odlingsmöjligheter och samvaro i vårt orangeri med mera.

Platser

Är du intresserad av att bo på Villa Danspalatset? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?

Läs mer om vårt äldreomsorg och vårt koncept Den goda dagen.

Om boendet

Villa Danspalatset byggs och inreds utifrån Vardagas boendekoncept. Det har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider.

Din egen lägenhet är utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig. Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och dryck

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att

Personal

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Visa hela beskrivningen