Trumslagarbacken

hPermanenta platser, Äldreboende omvårdnad
Västerås, Västmanland

Om verksamheten

Cirka 3 km från Västerås centrum hittar du äldreboendet Trumslagarbacken. Boendet ligger i slutet av en rullstensås omgivet av en grönskande naturtomt. I närområdet finns ett bostadsområde med såväl flerfamiljshus som äldre villor. Ett par hundra meter bort ligger Pettersbergs centrum med mataffär med postservice och apoteksombud. I centrum finns även frisör. Nedanför boendet finns gång- och cykelväg längs Svartån. Här finns även gång- och cykelväg till Vallby friluftsmuseum och vackra Djäkneberget.

Trumslagarbacken har en terrass i markplan med fina uteplatser. Den fina uteplatsen används för måltider, fika och inte minst till aktiviteter såsom odling i odlingslådor. På övre plan finns rymliga balkonger. Boendet har smakfullt möblerade vardagsrum som ger en hemtrevlig känsla.

Kock på plats

På Trumslagarbacken har vi en kock som lagar all mat som serveras på boendet. Maten är anpassad för målgruppen äldre och specialkost och konsistensanpassad kost erbjuds de äldre som har behov av detta.

För att maten som tillagas ska stämma överens med de boendes behov har kocken regelbundet möte med boendets chef liksom med enheternas kostombud.

Platser

Är du intresserad av att bo på Trumslagarbacken? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?

Läs mer om vårt äldreomsorg och vårt koncept Den goda dagen.

Om boendet

Trumslagarbacken har 36 lägenheter fördelade på tre plan med 12 lägenheter på respektive plan. Lägenheterna består av ett rum (35-39 kvm) med kokvrå, WC och dusch. Till samtliga lägenheter finns tillhörande vindsförråd.

Hos oss möblerar den enskilde själv sin lägenhet för att skapa hemkänsla. Lägenheten är försedd med säng.

Avstånd till utbud i närområdet

- Lokal shopping: 1500 meter
- Kafé: 1000 meter
- Busshållplats: 300 meter
- Centrum: 1500 meter
- Restaurang: 1500 meter
- Promenadstråk: 0 meter
- Uttagsautomat: 500 meter
- Bibliotek: 1500 meter
- Tåg: 2500 meter
- Parkering: 0 meter
- Simhall: 2000 meter
- Övrigt: nära Vallby fritidsmuseum

Visa hela beskrivningen