Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!

X

Är du intresserad av att bo hos oss?

Nu välkomnar vi till visning på plats eller digitalt (via Facetime
eller Whatsapp) av vårt fina boende . Säkert och enkelt.
Välkommen!
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
    Ange ett datum som passar. Vi kontaktar dig på telefon för att bestämma ett lämpligt klockslag.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Boka visning
Visa alla bilder

Stigslund

Tallåsvägen 22, 80641 Gävle Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 4
40
DLadda ner faktablad (PDF)

Individanpassad omsorg med stark tro på din förmåga

Stigslund ligger strax norr om Gävle centrum. Här finns totalt 40 lägenheter, varav hälften är avsedda dig som har ett omvårdnadsbehov och hälften för dig med demenssymptom. Du får din egen lägenhet och tillgång till inglasade balkonger med fantastisk utsikt över Gävle med omnejd.

Det finns ett varierat utbud av sociala aktiviteter för att berika din vardag. Vi försöker att anordna lite annorlunda aktiviteter, till exempel cruisingtur, samarbete med frisörstudenter, utflykt med minibuss på sommaren och glöggprovning vid jul. På helgerna finns ungdomar från Ung Omsorg på plats för att hitta på roliga saker.

Personalen på våra demensavdelningar har genomgått utbildning vid Silviahemmet som utbildar vårdpersonal inom praktisk demensvård.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Stigslund

Fysisk miljö och faciliteter

Boendet ligger i stadsdelen Stigslund, cirka 3 kilometer från centrala Gävle. Omgivningen domineras av flerbostadshus och promenadstråk. Huset ligger på toppen av den så kallade Stigslundsbacken. Boendet består av 4 våningar i ett höghus. Du har en storslagen vy över hela Gävle. Våning 4 har till och med havsutsikt. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. På våningsplan 2 finns en samlingssal för gemensamma aktiviteter och möten. Varje våningsplan har en inglasad balkong med infravärme och vid entrén finns en trevlig uteplats med bord och bänkar.

Din egen lägenhet är cirka 28-33 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Utanför Stigslund går busslinje 3 och det finns även goda parkeringsmöjligheter. Nära Stigslund ligger Sätraåsen, ett idrotts- och evenemangsområde, Läkerol Arena, Gunder Hägg-stadion och Gävletravet.

I närheten finns en restaurang, frisörsalong och massör. På cirka 2 kilometers avstånd finns matbutik, apotek och hälsocentral.


Inredning är en viktig del av Våra äldreboenden

Hör Liselott berätta hur Vardaga inreder anpassat efter våra äldre


Anna-Karin berättar om flytten till ett Vardaga boende

Hur går det till att flytta in på ett äldreboende och vad får du när du bor hos oss?


Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik. Vi erbjuder även nya aktiviteter för att du ska kunna "hänga med i utvecklingen" om du själv vill, till exempel Ipad för Skype samt TV- spel.

Varannan månad bjuds du och dina närstående in till Trivselkväll. Då är det mat, dryck och underhållning i vår samlingssal.

Vi tar gärna promenader eller planerar utevistelser på vår gemensamma uteplats vår- och sommartid. Under sommaren åker vi på minibussutflykter och andra utflykter, exempelvis till Furuviksparken.

Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron. Vi samarbetar även med Studieförbundet Bilda, en närliggande förskola, ledsagarservice samt Heliga Trefaldighetsförsamling som har andakts- och musikstunder på Stigslund en gång i månaden.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.


Se film här om aktivterna på våra äldreboenden


Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.


Hör Vardagas måltidschef Ola berätta om maten på våra äldreboenden


Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen


Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.


Såhär arbetar medarbetarna på Vardaga för att ge en personlig vård och omsorg


Karta och adressinformation

Besöksadress
Tallåsvägen 22
80641 Gävle

ipsum odio dolor. quis, Curabitur elit. venenatis, consequat. velit, efficitur.