S:t Knut och Aspen

Ljungstyckevägen 4, 23941 Falsterbo Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 9
99
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i vackra Skanör/Falsterbo

Välkommen till S:t Knut och Aspen, ett vård- och omsorgsboende centralt beläget i vackra Skanör/Falsterbo. Verksamheten är granne med havet, vackra grönområden samt Skanör/Falsterbos utbud av affärer, restauranger, caféer och övriga serviceinrättningar.

Med Skånetrafikens bussförbindelser tar du dig snabbt från Malmö och Vellinge till vår verksamhet som består av permanenta omvårdnads- och demensplatser, korttidsvård och en dagverksamhet.

Totalt har vi 99 lägenheter i ljusa trevliga lokaler som är fördelade på 36 omvårdnadsplatser, 45 demensvårdsplatser och korttidsvård med 18 platser. St. Knut är huvudbyggnaden och Aspen är en fastighet som ligger ungefär 100 meter därifrån. En av demensenheterna finns i Aspen och består av åtta lägenheter, medan övriga enheter finns i huvudbyggnaden.

Här finns också en tillhörande dagverksamhet för personer med kognitiv svikt som har kapacitet för upp till tio omsorgstagare per dag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om S:t Knut och Aspen

S:t Knut och Aspen är en verksamhet fördelat på två hus. Både St: Knut och Aspens respektive gemensamma utrymmen består av allrum och kök där vi umgås, intar måltider, ser på TV eller dricker en kopp kaffe. Under vår- och sommarmånaderna öppnar både S:t Knut och Aspen upp sina trädgårdar för uteaktiviteter, fester och grillkvällar.

S:t Knut består av 91 lägenheter. Varje lägenhet är på 30 kvadratmeter med egen dusch, toalett, diskbänk, kylskåp och med uteplats eller fransk balkong. Aspen är ett boende med åtta lägenheter avsett för personer med demenssjukdom. Varje lägenhet är på 40 kvadratmeter med eget duschrum och uteplats.

Aspen är ett boende med åtta lägenheter avsett för personer med demenssjukdom. Varje lägenhet är på 40 kvadratmeter med eget duschrum och uteplats.

På S:t Knut och Aspen anordnar vi aktiviteter och kulturella evenemang varje dag. Vår målsättning är att skapa en aktiv, social och meningsfull tillvaro där dina förutsättningar, behov och önskemål är vägledande.

Vår kultur- och aktivitetsansvariga medarbetare presenterar varje vecka ett gemensamt kultur- och aktivitetsprogram som även omfattar besök av lokala föreningar. Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, vinprovningar, fester, dans, musikkvällar är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar. I aktiviteterna deltar du efter egen förmåga och lust. Personalen jobbar för att du ska ha möjlighet att delta i de aktiviteter du vill.

Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egen tid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.

För alla som flyttar in hos oss upprättas en aktivitetsgaranti där vi skriver ner dina önskemål vad du tycker om att göra.

På S:t Knut kan du varje dag mellan kl 14.00-15.00 fika på Café Entré tillsammans med nära och kära.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Din kontaktperson ansvarar för att din tillvaro på St Knut och Aspen utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Genom att skapa en god relation med dig och dina närstående hjälper kontaktpersonen dig med alla tänkbara sysslor och aktiviteter.

Vård

Hos oss finns omvårdnadsansvariga sjuksköterskor som ansvarar för att genomföra vårdinsatser på ett tryggt, professionellt och ansvarsfullt sätt. Sjuksköterskorna bedriver ett nära samarbete med kommunens sjukgymnaster och arbetsterapeuter.

Läkare från primärvården besöker oss regelbundet.

Tilläggstjänster

Vi har kontakt med fotvårdare och frisör som kommer till oss på boendet. Tid kan bokas genom personalen.


Läs mer om den goda dagenUnder ledning av verksamhetschefen arbetar en enhetschef, sex gruppchefer, undersköterskor, sjuksköterskor, en äldrepedagog och en Silviasyster som stöttar i demensvården. Vår äldrepedagog är ansvarig för kultur- och aktivitetsutbudet.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Ljungstyckevägen 4
23941 Falsterbo

leo. dictum quis dolor. vulputate, odio dolor consequat. libero. Praesent Donec id