Ragnvallagården

Södra Hunnetorpsvägen 41, 252 62 Helsingborg Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 6
Ja 60
DLadda ner faktablad (PDF)

Tryggt och modernt boende för dig som beviljats vårdboende av Helsingborg stad

Ragnvallagården är ett modernt boende i området Adolfsberg i Helsingborg. Vi välkomnar dig som beviljats bistånd av Helsingborgs stad. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Ragnvallagården är diplomerad enligt Vardagas Demensakademi, ett koncept för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom som bland annat innehåller utbildning och vägledning för medarbetare samt stöd till närstående. Därför välkomnar vi också dig med en demenssjukdom.

Aktiviteter

De dagliga aktiviteterna är viktiga och utgår från de boendes önskemål och intressen. Variationen är stor och för att öka densamma finns det många externa gäster bland programpunkterna. Inte minst när det kommer till sång och musik. Vi samarbetar bland annat med skolor, förskolor, studieförbund, Svenska kyrkan, Röda korset och kommunens volontärverksamhet. Vi har också tillgång till en mindre buss som gör det möjligt för oss att göra de lite längre utflykterna.

Demensakademin

Ragnvallagården är certifierat enligt Demensakademin, ett koncept för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom som bland annat innehåller utbildning och vägledning för medarbetare samt stöd till närstående.

Ragnvallagården erbjuder permanent boende.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ragnvallagården

Fysisk miljö och faciliteter

Ragnvallagården ligger i ett lugnt område med närhet till grönområde och fina promenadvägar. Vi har härliga uteplatser och balkonger som framför allt på sommarhalvåret används flitigt.

Din egen lägenhet är ca 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt klädkammare. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm finns och rörelselarm vid behov. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Till och från Ragnvallagården åker man lätt med buss från centrala Helsingborg. Hållplatsen har vi precis utanför dörren. Likaså finns det bilparkering i nära anslutning till boendet.

Servicebutik finns i närområdet. Frisörer och fotvårdare kommer regelbundet till Ragnvallagården. Dessutom sker försäljning av kläder ett par gånger om året på boendet

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik. Ett återkommande inslag är samtal kring minneslådorna. Då blir det intressanta diskussioner om till exempel idrottsminnen, mode eller Helsingborg förr och nu.

På Vardagas boenden i Helsingborg har vi tillgång till en mindre buss som gör det möjligt för oss att göra de lite längre utflykterna. I bussen kan vi vara upp till nio personer. Fredriksdal, museum, köpcentrum eller tropikariet är exempel på utflyktsmål. På sommaren åker vi ut i naturen; skog, parker och hav eller till trevliga caféer utanför stan. Vi tar också gärna promenader i den fina parken eller vistas i vår trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Vi bakar ofta på avdelningar.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagenMedarbetare

På Ragnvallagården finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på Ragnvallagården är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Södra Hunnetorpsvägen 41
252 62 Helsingborg

accumsan mi, eget felis ut neque. elit. dapibus