Visa alla bilder
360 panorama

Ljungkullen korttidsboende

Ljungkullen 41, 433 66 Sävedalen Öppna vägbeskrivning

Egen regi 3
30
DLadda ner faktablad (PDF)

Korttidsboende som möter många olika behov

Ljungkullens korttidsboende har inriktning mot funktionsnedsättning och förvärvade hjärnskador i vuxen ålder samt alla somatiska diagnoser. Ljungkullen vänder sig till dig som är från 40 år och uppåt. Vi tar emot akutplaceringar, även på helger och storhelger.

På Ljungkullen tar vi också emot dig som behöver rehabilitering från olika frakturer, återhämta dig efter sjukhusvistelse eller vänta på annat boende. Vi är inriktade på diagnoser som till exempel förvärvade hjärnskador, stroke, ALS samt MS. Vi arbetar med ett salutogent förhållningssätt där vardagsrehabilitering är en stor del av dagen. Vi har en hög medicinsk kompetens eftersom vi vänder oss till svår sjuka med stort omvårdnadsbehov och kan också erbjuda palliativ vård i livet slutskede.

Tillsammans med dig planerar vi vård och aktiviteter efter det mål som din vistelse grundar sig på samt din förmåga och dina behov. Du väljer själv vilken musik du vill lyssna på, vilken mat du tycker om, vilka aktiviteter du vill delta i.

Terapihunden Majken är till stor nytta och glädje för våra boende. Majken finnas tillgänglig hos oss på Ljungkullen på remiss.

Ljungkullen erbjuder korttidsplatser. Vi har ramavtal med Göteborgs stad men välkomnar även boende från hela landet. Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ljungkullen korttidsboende

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och innegård. Här finns möblerade balkonger, uteplats samt trädgård med grillar att använda på sommaren

Din egen lägenhet är utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob och TV. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng.

Våra korttidslägenheter är fullt möblerade, du behöver inte ta med några möbler.

Kommunikation och service

Ljungkullen ligger centralt i Partille, fem minuter från centrum, två minuter till Vallhamra torg och med närhet till Östra sjukhuset. Bilparkering finns och det är två minuters gångväg till busshållplatserna Ljungkullen eller Vallhamra. Fina naturområden finns i närheten. Vid Vallhamra torg hittar du butiker, post, bank och annan service. Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till Ljungkullen.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi tar gärna promenader eller vistas i vår trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

På Ljungkullen arbetar vi med ett salutogent förhållningssätt där vardagsrehabilitering är en stor del av dagen. Vi har en hög medicinsk kompetens eftersom vi vänder oss till svår sjuka med stort omvårdnadsbehov och kan också erbjuda palliativ vård i livet slutskede. Hos oss får alla en egen individuell träningsplan utformad av legitimerad rehab personal som finns på plats alla arbetsdagar. Det finns en sjuksköterska på plats dygnet runt. Vi har ett nära samarbete med läkare från Capio.


Läs mer om den goda dagenPå Ljungkullens korttidsboende finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Ljungkullen 41
433 66 Sävedalen

pulvinar amet, adipiscing libero quis, fringilla suscipit id,