Visa alla bilder

Landeryds vårdboende

Slatteforsvägen 2, 589 43 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 4
48
DLadda ner faktablad (PDF)

Vårdboende i Linköping

Landeryds vårdboende ligger i fantastisk lantlig miljö i anslutning till Hjulsbro i Linköping. Här finns 48 lägenheter i markplan med inriktning sjukhem och demens, inklusive plats för äldre med beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD).

På Landeryd vill vi uppmärksamma det friska hos varje individ och hjälpa till med att få en meningsfull vardag även om det som begränsar finns att ta hänsyn till. Kontatkpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den som bor här och reviderar den när det behövs.

Boendet har 48 lägenheter fördelade på fyra avdelningar - två omvårdnadsavdelningar, en demensavdelning och en BPSD-avdelning.

Inriktning demens och sjukhem

26 lägenheter tillhör sjukhemsdelen. Dessa lägenheter har egen uteplats. De 22 lägenheter som tillhör demensenheterna har gemensamma uteplatser. Sex av dessa lägenheter är för personer med beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD). Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och trinettkök.

Tema djur och lantliv

På Landeryd har vi temat ”Djur och lantliv”. Som en del i detta har vi vår huskatt Tusse. På sommaren bor det två kaniner på demensenheterna. En gång i månaden  besöker en häst oss och den stannar över dagen. Denna aktivitet har vi ordnat efter att ha fått önskemål från boende som längtade efter att få lukta på en mule.

Under 2018 har vi byggt ett hönshus. Hönsen ingår i ett forskningsprojekt ”Höns i omsorg” och vi ser fram emot att se hur hönsen kan bidra till ökad livskvalitet hos våra boende.

Landeryds vårdbostäder drivs på entreprenad med Linköping kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Landeryds vårdboende

Landeryd i Linköping har goda förutsättningar att erbjuda ett trivsamt och innehållsrikt liv. Här finns fina omgivningar, kompetent och erfaren personal och en bassäng att motionera i. Varje enhet har en uteplats/trädgård där personalen arbetar tillsammans med boende för att skapa trivsel året runt. Här finns planteringar, grill och utemöbler.

Alla lägenheter ligger i markplan. Lägenheterna består av ett rum och ett pentry samt ett hygienutrymme anpassat för funktionsnedsättningar, med toalett, dusch och tvättmaskin Till alla lägenheter hör en liten uteplats, vissa in mot boendets innergårdar och andra med utsikt mot naturen. Varje lägenhet är utrustad med en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler. Det finns ett lägenhetsförråd till varje lägenhet.

Det finns gästrum för övernattande gäster. Varje avdelning har en matsal och ett rum för gemenskap. Det finns två större rum där aktiviteter och träffar anordnas

Boendet har tillgång till ett gym, en gymnastiksal och simbassäng.

På Landeryd i Linköping uppmuntrar vi till aktivitet på dina villkor. Aktiviteterna anpassas till dig så att du ska kunna leva så som du önskar.

Varje vecka erbjuds du en timme ”kontaktmannatid” med din kontaktman, att disponera så som du önskar.

Vi vet att aktiviteter är en viktig del för att stimulera det friska, inte minst för dig med demenssjukdom.

Hos oss finns en ergonova gungstol, en modern gungstol med högtalare som ger den enskilde taktil stimulans vilket passar särskilt bra för personer med demenssjukdom.

Dina önskemål liksom dina närståendes input är mycket viktiga för att vi ska kunna erbjuda passande aktiviteter för dig. Exempel på andra aktiviteter är: varmvattenbad, tid med vårdhund, promenad, rullstolsdans, besök av trubadur, högläsning, tipspromenad, spel, bakning, kafferep, filmvisning, föreläsningar, bingo och gudstjänst.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

På Landeryd i Linköping ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien. Medarbetare finns tillgängliga dygnet runt. Vi har personal med särskild utbildning inom demenssjukdomar.

Vård

Sjuksköterska finns på plats vardagar, dagtid. Läkare kommer en gång i veckan samt vid behov till boendet. Övrig tid finns joursjuksköterska tillgänglig.

Rehabilitering

Arbetsterapeut och fysioterapeut ansvarar för bedömningar och hjälpmedelsutprovning. Rehabilitering planeras individuellt. Arbetsterapeut arbetar med vårdhund på boendet. En gång i veckan anordnas bad för dem som önskar i stora bassängen.

Tilläggstjänster

Vi har tillgång till frisör och fotvård.


Läs mer om den goda dagenI verksamheten finns en verksamhetschef, två verksamhetskoordinatorer och två sjuksköterskor. En fysioterapeut och en arbetsterapeut kommer till boendet en gång i veckan. Läkare kommer till boendet två dagar per vecka. Det finns också kvalitetscoach, måltidscoach och aktivitetscoach. Omsorgspersonalen består av övervägande undersköterskor. Samt special utbildad personal inom BPSD.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Slatteforsvägen 2
589 43 Linköping

venenatis Donec lectus fringilla leo accumsan