Visa alla bilder

Kolla vård- och omsorgsboende

Askvägen 25, 434 31 Kungsbacka Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 6
71
DLadda ner faktablad (PDF)

Kolla vård- och omsorgsboende består av både demens- och omvårdnadsboende i stora, ljusa och fräscha lokaler. Boendet är beläget i ett lugnt villaområde i Kungsbacka med närhet till Onsalafjorden.

Boendet ligger i ett lugnt, nybyggt villaområde med närhet till Onsalafjorden i Kungsbacka. Här finns fina promenadstråk med parkbänkar i grönskan. Det finns bra kommunikationer med en buss som stannar utanför dörren och närhet till ett stort köpcentrum.

På den grönskande innergården kan de boende tillsammans med personal plantera växter och njuta av sitt för- och eftermiddagskaffe. Det finns tre stora gemensamma balkonger och tre stora gemensamma uteplatser.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kolla vård- och omsorgsboende

Närhet till Onsalafjorden, de lättillgängliga promenadstråken och med enkla kommunikationer till samhällets övriga service gör att Kolla äldreboende är en bra plats att bo på.

På Kolla finns 71 lägenheter fördelade på två våningar med hiss. Sammanlagt finns det sex enheter för demensboende och omvårdnadsboende. Alla lägenheter är om cirka 37 kvm, är ljusa, fina och med många fönster. De är även utrustade med kylskåp och diskho samt ett stort handikappvänligt badrum med dusch och wc. Till varje lägenhet finns också ett vindsförråd.

Det finns tre stora gemensamma balkonger och tre stora gemensamma uteplatser. På Kolla har vi också en grönskande innergård där de boende tillsammans med personal kan plantera växter och njuta av sitt för- och eftermiddagskaffe och med möjlighet att grilla.

Det är viktigt att personer med demenssjukdom fortsätter att vara aktiva och att det finns stöd att klara vardagliga göromål så länge som möjligt.

Aktiviteterna måste utgå från varje persons vanor och val. Glädje och välbefinnande i aktiviteterna är också viktigt. För att motverka oro och andra obehagliga upplevelser får den demenssjuka tillfälle att uppleva nöje och lustfylldhet. Det kan ske på olika sätt – musik, dans eller kontakt med djur och barn kan vara källor till glädje.

Äldrecenter med dagterapi

På Kolla har vi ett välbesökt äldrecenter som fungerar som dagterapi. Här erbjuds olika aktiviteter varje vardag. Det kan vara bingo, boule, allsång, högläsning eller sittgymnastik. Du kan komma hit och måla, handarbeta, baka eller bara fika. Klockan 10.30 måndag-fredag ordnas gemensam fika för alla som vill komma från de olika enheterna.

Underhållning och föreläsningar

Äldrecentret anordnar även grillfester och utflykter till bland annat Tjolöholms slott, och dagsutflykter till havet med fika. Det bjuds på musikunderhållning med lokala trubadurer och körer. För den intresserade så hålls även regelbundna föreläsningar på olika teman. Till äldrecentret är även pensionärer som bor i närområdet välkomna.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Askvägen 25
434 31 Kungsbacka

Donec Phasellus leo. Curabitur pulvinar libero justo ipsum porta.