Kolla vård- och omsorgsboende

hPermanenta platser, Äldreboende demens, Äldreboende omvårdnad
Kungsbacka, Halland
1 av 4 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Kolla vård- och omsorgsboende består av både demens- och omvårdnadsboende i stora, ljusa och fräscha lokaler. Boendet är beläget i ett lugnt villaområde i Kungsbacka med närhet till Onsalafjorden.

Boendet ligger i ett lugnt, nybyggt villaområde med närhet till Onsalafjorden i Kungsbacka. Här finns fina promenadstråk med parkbänkar i grönskan. Det finns bra kommunikationer med en buss som stannar utanför dörren och närhet till ett stort köpcentrum.

På den grönskande innergården kan de boende tillsammans med personal plantera växter och njuta av sitt för- och eftermiddagskaffe. Det finns tre stora gemensamma balkonger och tre stora gemensamma uteplatser.

Platser

Är du intresserad av att bo på Kolla vård- och omsorgsboende? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?

Läs mer om vårt äldreomsorg och vårt koncept Den goda dagen.

Om boendet

Närhet till Onsalafjorden, de lättillgängliga promenadstråken och med enkla kommunikationer till samhällets övriga service gör att Kolla äldreboende är en bra plats att bo på.

På Kolla finns 71 lägenheter fördelade på två våningar med hiss. Sammanlagt finns det sex enheter för demensboende och omvårdnadsboende. Alla lägenheter är om cirka 37 kvm, är ljusa, fina och med många fönster. De är även utrustade med kylskåp och diskho samt ett stort handikappvänligt badrum med dusch och wc. Till varje lägenhet finns också ett vindsförråd.

Det finns tre stora gemensamma balkonger och tre stora gemensamma uteplatser. På Kolla har vi också en grönskande innergård där de boende tillsammans med personal kan plantera växter och njuta av sitt för- och eftermiddagskaffe och med möjlighet att grilla.

Aktiviteter

Det är viktigt att personer med demenssjukdom fortsätter att vara aktiva och att det finns stöd att klara vardagliga göromål så länge som möjligt.

Aktiviteterna måste utgå från varje persons vanor och val. Glädje och välbefinnande i aktiviteterna är också viktigt. För att motverka oro och andra obehagliga upplevelser får den demenssjuka tillfälle att uppleva nöje och lustfylldhet. Det kan ske på olika sätt – musik, dans eller kontakt med djur och barn kan vara källor till glädje.

På Kolla har vi ett välbesökt äldrecenter som fungerar som dagterapi. Här erbjuds olika aktiviteter varje vardag.

Visa hela beskrivningen