Kastanjen

Skogslyckegatan 11F, 587 27 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 2
Ja 16
DLadda ner faktablad (PDF)

Stöd, omvårdnad och trygghet i lugna Johannelund

Kastanjen ger stöd och omvårdnad till dig som har en demenssjukdom utifrån dina personliga behov, önskemål och tidigare levnadsvanor.

Kastanjen ligger i den lugna och trevliga stadsdelen Johannelund och har sammanlagt 16 lägenheter fördelade på två våningar. Du får en egen lägenhet i en trygg miljö. Sommartid tillbringar vi mycket tid i vår härliga trädgård. Vi hjälps åt med trädgårdsarbetet för att ha en trivsam oas där vi kan må bra tillsammans. I området finns också fina promenadvägar.

Kastanjen är certifierat enligt Demensakademin, ett koncept för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom som bland annat innehåller utbildning och vägledning för medarbetare samt stöd till närstående.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kastanjen

Fysisk miljö och faciliteter

Kastanjen ligger i den lugna och trevliga stadsdelen Johannelund med närhet till fina promenadvägar. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns balkong och en fin trädgård.

Din egen lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Bussen stannar strax utanför entrén och det finns en bilparkering i anslutning till boendet.

Frisör och fotvårdsspecialist besöker oss regelbundet och en närbutik finns i närheten. Vi har tillgång till Johannelunds utegym som ligger precis intill oss.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

På Kastanjen prioriterar vi utevistelse såsom promenader eller arbete i vår trädgård. Vi går på promenad fem dagar i veckan och du har också möjlighet att avnjuta en kopp kaffe, te eller varm choklad i trädgården eller på balkongen alla årstider när vädret tillåter. Vi har även tillgång till Johannelunds utegym som ligger precis intill oss. En gång i månaden kommer Johannelunds församling och håller en liten andakt och vi sjunger tillsammans.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagenHär finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Skogslyckegatan 11F
587 27 Linköping

felis odio libero Praesent commodo leo commodo id