Visa alla bilder

Jordbodalen

Närlundavägen 28, 252 75 Helsingborg Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 8
Ja 108
DLadda ner faktablad (PDF)

Boende med trädgård för alla sinnen

Jordbodalen ligger i den grönskande stadsdelen Närlunda, med närhet till skog och möjlighet till härliga promenader. I närheten ligger även Elinebergs centrum. Jordbodalen har 107 lägenheter som är fördelade på fyra våningsplan.

I huset finns det gemensamma utrymmen som kök, matsal och vardagsrum samt en rymlig och vacker samlingssal där det ordnas aktiviteter.

Trädgård på Jordbodalen

Från husets entré når du Sinnenas trädgård, en speciell trädgård som är skapad för att stimulera alla sinnen. I trädgården finns det vatten som porlar och möjlighet att slå sig ner och njuta av naturen. Alla på vårdboendet kan aktivt delta i odling och skötsel av trädgården.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Jordbodalen

Fysisk miljö och faciliteter

Jordbodalen ligger med närhet till skog och sköna promenadvägar. Boendet ligger i ett fyrvåningshus. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. I entréplan ligger en stor och vacker samlingssal för aktiviteter och samvaro.

Det finns gemensamma balkonger och en härlig uteplats med möjlighet till trädgårdsodling.

De egna lägenheterna är ca 25-35 kvadratmeter och utrustade med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Buss nummer 3 stannar utanför huset. Här finns också en bilparkering för den som kommer med bil.

Frisör och fotvårdare samt tandvård kommer regelbundet till Jordbodalen. Postombud, och butik finns på Elinelunds centrum.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi åker gärna på planerade utflykter i vår Vardagabuss till trevliga resmål efter önskemål. Andra utomhusaktiviteter kan vara promenader, fika utomhus, trädgårdsarbete med mera.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagenHär finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Närlundavägen 28
252 75 Helsingborg

odio ipsum neque. Praesent id diam libero libero dapibus ut lectus felis