Visa alla bilder

Joneberg trygghetsboende – MerHem

Rektorsgatan 7, 272 35 Simrishamn Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
42
DLadda ner faktablad (PDF)

Trygghetsboende i Simrishamn

Joneberg MerHem är ett trygghetsboende i Simrishamn med närhet till havet. Här finns en kultursamordnare som förgyller dina dagar med aktivitet och samvaro.

Trygghetsboendet Joneberg MerHem är ett nybyggt boende som erbjuder 42 fräscha och välutrustade lägenheter. I entrén möts du av en välkomnande och rofylld lounge. Här kan du ta en kopp kaffe och läsa tidningen eller umgås med andra som bor på Joneberg MerHem. På bottenplanet finns även ett gemensamt kök där du kan laga mat tillsammans med andra boende när andan faller på. Det som gör Joneberg MerHem extra unikt är att det varje dag finns en kultursamordnare på plats som erbjuder stöd och stöttning i vardagen.

Kultursamordnare

Som en extra trygghet och "spindel i nätet" för gemenskap, finns trygghetsboendets kultursamordnare Marita Idh-Gauntlett. Hon avsätter fyra timmar varje vardag för att i dialog med de boende skapa trivsel, gemenskap och aktiviteter som uppskattas av många.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Joneberg trygghetsboende - MerHem

Joneberg MerHem utgörs av två huskroppar med åtta våningsplan sammanbundna av ett luftigt och ljust trapphus. Huset har ett oslagbart läge med fantastisk utsikt. Redan på tredje våningen kan du se ut över havet och Hanöbukten i öster.

I husets bottenplan finns fina gemensamhetsytor med bland annat samlingslokal med välutrustat kök med anslutning till trädgården med ett stort inglasat uterum/orangeri.

Alla hyresgäster har tillgång till de gemensamma lokalerna, såsom samlingslokal, lounge, kök och matsal.

Lägenheterna är moderna, luftiga och ljusa med välgenomtänkt planösning med fokus på harmoni och bekvämlighet. Samtliga lägenheter har tvättmaskin/torktumlare och diskmaskin. Till varje lägenhet finns egen uteplats, balkong eller takterrass. Köken är lättarbetade och utrustade med spis (keramisk häll), ugn och kombinerad kyl/frys.

I anslutning till entrén finns parkering för cyklar och rullatorer.

På Joneberg MerHem kan du hitta nya vänner. Kultursamordnaren hjälper till att arrangera och genomföra aktiviteter. Även på Villa Joneberg anordnas det regelbundet gemensamma aktiviteter. Du som bor på Joneberg MerHem bjuds alltid in att delta i dessa aktiviteter.

Boendet har profilen "Kultur och natur på Österlen", vilket märks i utbudet av aktiviteter, boendets utsmyckning och i dess festligheter. Aktiviteterna som anordnas utgår från önskemål och intressen hos de boende. Det kan tänkas att det bjuds in till firande av knyde gille, årlig äppelmarknad med egen äppeltavla, konstutställningar eller smakprov av lokala läckerheter.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Rektorsgatan 7
272 35 Simrishamn

nec dictum id id, Phasellus suscipit