Visa alla bilder
360 panorama

Hjortsbergs äldreboende

Demokrativägen 2, 311 41 Falkenberg Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
59
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende i Falkenberg

Hjortsbergs äldreboende passar dig som uppskattar att ta del av bekanta och nya kulturer. Boendet har profilen ”När och fjärran” vilket medför att många av aktiviteterna influeras av temat. Boendet utvecklas med fokus på närheten, det vill säga närheten till havet, till Falkenbergs museum och aktiviteter anordnade av diverse föreningar. Det andra ordet i profilen, "fjärran", vävs in i boendet genom samverkan med exempelvis Medborgarskolan, Kompetenscentrum Grundvux och olika organisationer för olika nationaliteter.

Hjortbergs äldreboende ligger som det låter i området Hjortsberg i Falkenberg. Intill ligger Hjortsbergs skola som bidrar med liv och rörelse till vardagen. Lägenheterna är välplanerade, ljusa och fina, vilket främjar att du som bor här trivs och kan uppleva välbefinnande. Du som bor på Hjortsbergs äldreboende kan känna dig trygg i vetskapen att boendet drivs av kompetent personal som arbetar i enlighet med den nationella värdegrunden liksom enligt Falkenbergs värdighetsgarantier.

Äldreboendet har 59 platser. Därutöver finns på Hjortberg fem platser i form av Trygghetboende plus. Det är annan biståndsbedömd boendeform som riktar sig till dig som är i behov av trygghet och närhet till personal.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hjortsbergs äldreboende

På Hjortsbergs äldreboende finns 59 lägenheter fördelade på tre plan, 40 lägenheter för särskilt boende och 19 lägenheter för personer med demenssjukdom. Varje avdelning har ett gemensamt tv-rum/matsal. På varje avdelning finns en stor balkong som utformats för att påminna om naturen i den egna tidigare boendemiljön. Vår strävan var att skapa en känsla av att befinna sig i naturen i och kring Falkenberg.

Vi erbjuder såväl gemensamma som individuella aktiviteter. För att uppmuntra till deltagande i aktiviteterna anpassas de efter dina och övriga medboendes behov och intressen. Lusten till aktivitet varierar från dag till dag. Ena dagen har du kanske lust att plantera blommor, nästa att lösa korsord.

På Hjortsberg erbjuds du varje vecka 30 minuter ”kontaktmannatid” med din kontaktman, att disponera så som du önskar. Andra aktiviteter är: läsa dagstidningen, högläsning, frågesport, bingo, promenadgrupp och mentala resor till när och fjärran. En gång per kvartal anordnas fest på Hjortsberg. Festens tema beror på årstid, eventuell högtid som sammanfaller med festen liksom de äldres önskemål.

På Hjortsberg vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden. Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck

Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

På Hjortsberg ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du är i behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Kunskapscentrum för demens

Vi satsar stort på att erbjuda den bästa vården och omsorgen av personer med demenssjukdom.

Omsorg

I omvårdnaden ingår mat, tvätt, städning och hjälp med personlig hygien. Medarbetare finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns på plats vardagar, dagtid. Läkare finns på plats vid behov. Övrig tid finns läkarjour och sjuksköterska tillgängliga.

Rehabilitering

Arbetsterapeut och fysioterapeut ansvarar för bedömningar och hjälpmedelsutprovning. Arbetsterapeut och fysioterapeut handleder personalen vid behov. Rehabilitering planeras individuellt.


Läs mer om den goda dagenVi har en verksamhetschef, en verksamhetskoordinatorer och tre verksamhetscoacher. Vår omsorgspersonal är undersköterskor och vårdbiträden.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Demokrativägen 2
311 41 Falkenberg

felis libero ipsum justo odio ut fringilla commodo ut at