Vardagas hemtjänst: Så arbetar vi för att förhindra smittspridning av coronaviruset

Som grupp är äldre extra känsliga för coronasmittan och vi på Vardagas hemtjänst gör allt vi kan för att förhindra smittspridning.

- Största fokus på basala hygienrutiner. Våra medarbetare håller god handhygien och använder handdesinfektion, handskar och engångsplastförkläden med mera på ett korrekt sätt.

- Skyddsutrustning. Våra medarbetare ska bära heltäckande visir som stänkskydd för ansiktet vid allt omvårdnadsnära arbete, även av kunder som inte har misstänkt eller bekräftad covid-19. Detta är en försiktighetsåtgärd för att inte riskera att sprida smittan. Vi använder både visir och munskydd vid vård av kunder med misstänkt eller påvisad smitta av coronavirus/covid19.

- Bara friska medarbetare hos oss. Så fort en medarbetare uppvisar symptom som kan tyda på covid-19, såsom hosta, snuva, halsont, andningsbesvär och/eller feber, ska personen stanna hemma tills hon/han varit symtomfri i två dagar.

Om du som är kund hos oss känner dig sjuk eller smittas
Det är mycket viktigt att du informerar sjukvården om du misstänker att du kan vara drabbad av covid-19. Läkare avgör om provtagning ska ske.

Skulle det konstateras att du är smittad bestämmer läkare om du ska vårdas i hemmet eller på sjukhus, beroende på ditt hälsotillstånd. Ska du vårdas i hemmet vill vi att du tar kontakt med oss så fort som möjligt. Vi kommer att fortsätta ge dig omsorg, men vår personal behöver använda extra skyddsutrustning.

Hemtjänst Mantorp

hHemtjänst, Ledsagning
Mantorp, Östergötland
1 av 4 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Vardagas hemtjänst i Mantorp har lång erfarenhet. Vi erbjuder service, omsorg och trygghet för att du ska kunna bo kvar hemma så länge du vill.

Vifolkagården drivs på entreprenad med Mjölby kommun som uppdragsgivare. För mer information om Mjölby kommun se www.mjolby.se.

Vi strävar efter att göra din vardag enklare och mer innehållsrik. Vårt synsätt är flexibelt och lyhört. Genom en passionerad personal och en drivkraft att bidra med glädje ger vi en hjälpande hand med mycket i det dagliga praktiska, allt ifrån städning till personlig omvårdnad.

Kontinuitet

Våra medarbetare är undersköterskor och vårdbiträden, alla med ett stort engagemang. För att ge kontinuerlig omsorg med få personalbyten, erbjuds du en kontaktman.

Vi samarbetar med hemsjukvården i Mjölby kommun. Där arbetar sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans, och de hjälper till med hälso- och sjukvårdsinsatser. Vi underlättar dessa kontakter för dig samtidigt som vi kan erbjuda bättre vård och omsorg.

Vad kan vi erbjuda dig

Baserat på ditt beviljade biståndsbeslut kan vi bland annat erbjuda dig

  • städning
  • tvätt/klädvård
  • matvärmning
  • leverans av matlåda
  • promenader/ledsagning
  • personlig omvårdnad
  • med mera

Nattetid finns personal från Vifolkagården att tillgå. Vi utgår ifrån Hemvägen 3 (Vifolkagården), men bistår kunder i hela Mantorp med omnejd.

Besök oss gärna över en kopp kaffe om du är nyfiken på vad vi kan erbjuda dig eller din närstående!

Visa hela beskrivningen