Byholmen

Permanenta platser, Psykogeriatrik, Äldreboende demens, Äldreboende omvårdnad
Rönninge, Stockholm
1 av 11 bilder

Om verksamheten

Med vacker utsikt över sjön Flaten i Rönninge ligger det nyrenoverade äldreboendet Byholmen. Här vill vi ge dig som är äldre en individuellt anpassad omsorg med omtanke, integritet och valfrihet.

Platser

Är du intresserad av att bo på Byholmen? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Vill du veta mer om hur det är att bo hos oss?

Läs mer om vårt äldreomsorg och vårt koncept Den goda dagen.

Om boendet

Den anrika byggnad som idag är Villa Rosstorp har länge fungerat som äldreboende. Efter en omfattande renovering och modernisering år 2019-2020 är de charmiga lokalerna åter redo att tas i bruk.

Hos oss finns en stor gård med utsikt över sjön Flaten, stor matsal/festsal, gym samt vardagsrum med matsal på respektive avdelning.

Byholmen inreds enligt Vardagas boendekoncept som är speciellt utformat för att underlätta för åldrande ögon och sinnen. Samtidigt är miljön ombonat och hemtrevligt i nordisk stil. Det blir en miljö att verkligen trivas i.

Din egen lägenheter är cirka 30 kvadratmeter med trinettkök, hall, sovrum och badrum.

Boendet ligger i ett lummigt villaområde i Rönninge. På promenadavstånd finns närservice och pendeltågsstation i Rönninge centrum.

Aktiviteter

En viktig del av din omsorg är aktiviteter som skapar gemenskap och en meningsfull vardag. Det kan till exempel handla om promenader, utflykter, att påta i trädgården eller att ta del av ett musikframträdande. Men också om något så enkelt som att tillsammans njuta av en kopp kaffe i solen.

Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och dryck

Mat tillhör livets höjdpunkter. På Byholmen lagar vi mat på plats. Menyerna anpassas för äldres behov och serveras i en lugn och harmonisk miljö. Våra måltider ska vara trevliga stunder att se fram emot!

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Personal

På Byholmen kommer det att finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Byholmen