Visa alla bilder
360 panorama

Björkhaga Äldreboende

Björkgatan 3, 311 68 Slöinge Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
48
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende utanför Falkenberg

I Slöinge, söder om Falkenberg, hittar du Björkhaga äldreboende. Här arbetar engagerad och kunnig personal med äldre som drabbats av kroppslig sjukdom eller demenssjukdom. Björkhaga är boendet för dig som uppskattar och vill uppleva den halländska kulturen - det är boendets profil som märks i våra aktiviteter, mat och växter i trädgården.

Björkhaga öppnar upp för samvaro, glädje och aktivitet. Boendets byggnad är välplanerad med tillhörande trädgård, egna uteplatser och balkonger till de ljusa fina lägenheterna. Björkhaga inbjuder att leva ett liv med fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Du som bor på Björkhaga kan känna dig trygg i att personalen uppmuntrar dig att vara delaktig i såväl din omsorg som i aktiviteter, men också i vetskapen att verksamheten drivs av kompetent personal som arbetar i enlighet med den nationella värdegrunden och Falkenbergs värdighetsgarantier. Vi lägger stor vikt vid mötet mellan dig, anhöriga och medarbetare. För oss är det viktigt att alla känner sig som hemma.

Björkhaga drivs på entreprenad av Vardaga.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Björkhaga Äldreboende

Björkhaga har 48 lägenheter. 32 lägenheter är för särskilt boende och 16 lägenheter för personer med demenssjukdom. 20 av boendets lägenheter, 10 demens och 10 omvårdnad, är helt nybyggda.

Vi uppmuntrar till aktivitet på dina villkor. Lusten till aktiviteter varierar från dag till dag. Ena dagen har du lust att plantera blommor, nästa att baka till eftermiddagsfikat. Du som bor på Björkhaga måste självklart inte vara med på aktiviteterna, men ska veta att möjligheten finns. Aktiviteter anpassas till dig som bor på här så att du ska kunna leva så som du önskar.

Du erbjuds varje vecka en timme med din kontaktman, att disponera så som du önskar.

Temat hos oss på Björkhaga medför att vi uppmärksammar Slöinges hembygd igår och idag. Detta sker bland annat genom boendets kulturträdgård och reminicensrum. Björkhaga blir en aktiv del av samhället genom samlingssalen och dess aktiviteter som sker där.

Fest på Björkhaga

Minst en gång om året anordnas fest på Björkhaga. Varje år har vi en gemensam kalkonmiddag. Festen kan involvera de äldre som bor och besöker Björkhaga men också deras närstående och företrädare.

Träffpunkten Slöinge

På Björkhaga finns även en dagverksamhet, Träffpunkt Slöinge, som äldre personer i kommunen har möjlighet att besöka utan biståndsbeslut. Här anordnas aktiviteter varje dag. Träffpunkten erbjuder bland annat: gymnastik, boule, yoga, kortspel, tipspromenader, bingo, filmvisning, gudstjänst och underhållning.

På Björkhaga i Slöinge vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö. Maten äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden. Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter.

Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Dryck

Till måltiderna serveras: mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Vi hjälper till att servera vin och liknande om du önskar.

På Björkhaga i Slöinge ska du känna dig trygg i att vi erbjuder den hjälp, det stöd och den service du har behov av. När vi tagit del av ditt biståndsbeslut utses din sjuksköterska och din kontaktman som säkrar att du får god kontinuitet i stöd och hjälp och att denna utformas enligt dina behov och önskemål.

Utöver att se ditt behov av stöd och hjälp, ser vi till dina friskfaktorer. Vi ser dina behov, förmågor, mål och intressen och utformar utifrån den samlade bilden ditt stöd. Informationen dokumenteras i din levnadsberättelse och genomförandeplan som upprättas tillsammans med din kontaktman. Genomförandeplanen följs upp och revideras för att ständigt vara aktuell med dina behov.

Demens

Vi satsar stort på att erbjuda den bästa vården och omsorgen av personer med demenssjukdom. Vi arbetar med genombrottsmetoden, vilket innebär att man formulerar mål och testar olika förändringsidéer. Vi prövar olika, småskaliga och konkreta, förändringar och mäter noggrant om förändringen leder till önskvärd förbättring.

Omsorg

Exempel på omvårdnad är påklädning, hjälp vid måltider och personlig hygien. Personal finns tillgängliga dygnet runt.

Vård

Sjuksköterska finns på plats vardagar, dagtid. På Björkhaga finns en vårdcentral som är öppen måndag- fredag. Övrig tid finns alltid jourläkare och sjuksköterska tillgängliga.

Rehabilitering

Arbetsterapeut och fysioterapeut ansvarar för bedömningar, hjälpmedelsutprovning och fysioterapeut handleder personalen vid behov. Rehabilitering planeras individuellt.


Läs mer om den goda dagenVi har en verksamhetschef, gruppchefer och en aktivitetscoach. Vår omsorgspersonal är undersköterskor och vårdbiträden.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Björkgatan 3
311 68 Slöinge

diam porta. massa Aliquam lectus libero