Sällskapsdjur kan vara en källa till bättre hälsa, glädje och ökad livskvalitet.

Många av Vardagas verksamheter har djur till glädje för de boende. Vi arbetar utifrån konceptet Djur i omsorgen som har funnits inom Vardaga sedan 2011.

I Vardaga arbetar vård-, terapi- och besökshundar tillsammans med sina förare. Alla hundar och förare har olika typer av utbildning och hundarna har testats som lämpliga för att arbeta i vården och omsorgen. Hundarna och deras förare arbetar tillsammans med vård- och omsorgspersonalen och stödjer träning och medicinsk behandling av våra boende. Arbetet styrs av riktlinjer som säkrar säkerhet och kvalitet, samt uppfyller krav på säker livsmedelshantering, vårdhygien, patientsäkerhet, arbetsmiljö och djurskydd.

Hittade inget

Inte bara hundar

Men djur i omsorgen är inte bara hundar. Många Vardagaboenden har till exempel akvariefiskar och det är också djur i omsorgen. Ett akvarium i matsalen ger lugn och ro, så de äldre sitter kvar längre och äter bättre. Det kan alltså bidra till att motverka både oro och förvirring samt undernäring, som är vanliga problem i all äldreomsorg.

Katter finns på många av våra äldreboenden med mjuk päls att klappa.  På några av Vardagas boenden finns också höns som bor i egna fina hönshus, pickar på marken och bidrar med färska ägg till frukost.

Hitta ett äldreboende för dig

Läs mer om våra olika boenden i:

Vi finns på fler platser. Här kan du söka efter ett boende nära dig.

 

Phasellus suscipit id mi, ut ante. leo. quis, Aenean