Vi gör världen lite bättre, en människa i taget.

Vision

Vår vision lyder ”Vi gör världen lite bättre, en människa i taget”. I vår vision fokuserar vi på den enskilda människan. Vårt mål och ambition är att varje enskild person i våra verksamheter ska bemötas med respekt och leva ett så gott liv som möjligt.

Uppdrag

Vårt uppdrag lyder: Tillsammans skapar vi en trygg omsorg som räcker till alla. Uppdraget är att ge en god och trygg omsorg till varje person i våra verksamheter. Vi lyckas när vi arbetar tillsammans, både inom Vardaga och i nära dialog med omsorgstagare, närstående och uppdragsgivare.

Vi ser också vårt uppdrag ur ett samhällsperspektiv. Ska samhällets begränsade resurser räcka till framöver – när omsorgsbehoven ökar kraftigt och ekonomin pressas – krävs mer samarbete, nytänkande och smarta lösningar där alla bidrar. Här har Vardaga en viktig roll att fylla. Samtidigt är vi rädda om våra medarbetare och jordens ändliga resurser.

Värderingar

De värderingar som genomsyrar all Ambeas verksamhet kan beskrivas i fyra nyckelord. Dessa är respekt, enkelhet, ansvar och kunskap.

Respekt: Hos oss har alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.

Ansvar: Hos oss har vi medarbetare som vågar och vill och chefer som lyssnar och leder.

Enkelhet: Hos oss är det enkelt att påverka och att vara medarbetare eller omsorgstagare.

Kunskap: Hos oss reflekterar vi, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Vår vision och våra värderingar är vår ledstjärna såväl i mötet med de omsorgstagare som finns i våra verksamheter som när det gäller hur våra medarbetare bemöter varandra. Det är dessa värderingar som ska ta oss mot visionen – varje dag. Och det är utifrån dessa värderingar som Ambea styrs.

libero venenatis, eget massa tristique id dapibus Lorem lectus vulputate, mi,