Vardagas boendekoncept vinnare av Svenska Designpriset

Vardags boendekoncept med fokus på nordisk design och funktion anpassat för äldre och personer med en demenssjukdom har tilldelats Svenska Designpriset 2017.

Svenska Designpriset har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Priset delades ut i Göteborg den 19 oktober och Vardaga stod som vinnare i kategorin Visual Merchandising/inredning.

  Vi har haft ett bra samarbete med vår inredningsexpert Nina Bergström, vår Demensakademi och många medarbetare som med sin kompetens inom äldreomsorg har resulterat i Vardagas boendekoncept, säger Vardagas affärsområdeschef, Ulla Tansen.

Boendekonceptet bygger på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad efter de boendes behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidensanpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet. Först ut med det nya boendekonceptet var Villa Vallonen i Gävle som invigdes i juni och samma inredningskoncept kommer på Vardagas äldreboenden som är under uppförande i Tyresö, Villa Basilika, Villa Botvid i Botkyrka, Villa Idun i Enköping, Villa Vikhem i Staffanstorp, Villa Havsglimt i Laholm och Villa Öresund i Helsingborg