Vardaga bygger nytt äldreboende med hälsoprofil i Brandbergen

Nu får Brandbergen i Haninge ett nytt äldreboende, Villa Tjädern. Boendet beräknas stå klart för inflyttning i slutet av 2019, byggs tillsammans med Danator och kommer att drivas av Vardaga.

Villa Tjädern får 78 platser för personer med demenssjukdom eller kroppsliga problem relaterade till åldrandet. Boendet kommer att ge goda möjligheter att träna och röra på sig, utifrån sina egna förutsättningar. Här kommer det bland annat att finnas en träningslokal och tillgång till personlig tränare.

─ Vi ser fram emot att få öppna ytterligare ett boende profilerat kring hälsa och träning. Vi driver idag ett sådant boende i Farsta, Villa Tärnö, som blivit mycket uppskattat. Vår personliga tränare där, Jennifer Tengbom, är specialiserad inom träning för äldre och har nominerats till Guldhjärtat 2017 som Årets PT, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.

─ Vardagas mål är att kunna erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dem som kommer att flytta in på Villa Tjädern. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen, ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från individens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De som bor hos oss är gamla nog att bestämma själva och boendet är i första hand deras hem, inte vår arbetsplats, fortsätter Ulla Tansen.

Villa Tjädern kommer att inredas i enlighet med Vardaga boendekoncept, som nyligen belönades med Svenska Designpriset 2017. Konceptet har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

Haninge är en växande och välkomnande kommun, år 2021 förväntas vi vara över 100.000 invånare i kommunen. Vi behöver mer välfärd och fler äldreomsorgsplatser i kommunen och Brandbergen är en viktig del av ett växande Haninge. Vi ser fram emot detta nybygge och tillskottet av ytterligare 78 vård- och omsorgsplatser, säger Petri Salonen (C), kommunalråd i Haninge med ansvar för sociala frågor. 

För mer information, kontakta:

Ulla Tansen, affärsområdeschef Vardaga, ulla.tansen@vardaga.se, 0709-59 50 40

Petri Salonen, kommunalråd i Haninge, Petri.Salonen@haninge.se, 070-397 41 42

Daniel Josefsson, VD Danator, daniel.josefsson@danator.se, 070-352 99 97