Nobelfest i Sundbyberg

Den 10 december 2012 går Nobelfesten av stapeln på Stockholms stadshus. Det är få förunnat att närvara vid denna anrika tillställning då frackarna dammats av och de frasande klänningarna glittrar ikapp. Men festligheterna stannar inte i Blå hallen. På Ekbackens äldreboende i Sundbyberg bjuds de boende på en heldag i Nobelfesttema – med flärd och kalasstämning inkluderat.

        Detta är en årlig tradition för oss. Alla får en personlig inbjudan och både personal och de boende klär upp sig. Vissa i personalen agerar serveringspersonal i vit skjorta och svart förkläde. Alla får självklart hjälp att klä sig fint, fixa håret och annat som hör fester till, berättar verksamhetschef Bibbi Söderström.

Ekbacken har också en egen Nobelkommitté som inför firandet utsett tre pristagare, en boende, en medarbetare och en person som gjort något extra för våra boende.

        Tillsammans avnjuter vi en trerätters Nobellunch och både boende och personal får uppleva en egen Nobelfest i god tid inför kvällens TV-sändningar, som de flesta boende gärna vill följa. Nobelpriserna delas ut under lunchen, varvat med uppläsande av telegram och tal, avslutar Bibbi Söderström.

Årets Nobelmeny på Ekbacken:

  • Förrätt: Kall räkcocktail med röd kaviar toppad med citron och dill
  • Varmrätt: Kallskuret kött med krämig potatisgratin och höstsallad
  • Efterrätt: Sprakande glassbomb

(Till maten serveras rekommenderade viner eller alkoholfritt alternativ)

För mer information, välkommen att kontakta:

Bibbi Söderström, verksamhetschef Ekbackens äldreboende, 070-25 30 08, bibbi.soderstrom@carema.se