Möjetorp äldreboende och servicehus i Linköping i Carema Cares regi

På torsdagen den 1 september går driften av Möjetorp äldreboende och servicehus i Linköping över i Carema Cares regi. Det är första gången som boendet kommer att drivas på entreprenad. Carema Care fick förtroendet från Linköpings kommun efter att ha vunnit en kvalitetsupphandling tidigare i år.

På Möjetorp finns 21 boendeplatser fördelade på sex somatiska platser, åtta platser för personer med demenssjukdom och sju sjukhemsplatser. Carema Care kommer även att ansvara för matservering och fritidsverksamhet i det intilliggande servicehuset.

– Aktivitets- och fritidsansvar var en prioriterad fråga i upphandlingen och det är någonting vi kommer att lägga stort fokus på, säger Gertrud Öjetoft, regionchef Carema Care. Vi kommer att utöka fritidstimmarna på servicehuset med hela åtta timmar per vecka, från 15 till 23 timmar, och har också anlitat en arbetsterapeut som ska planera och leda aktivitetsarbetet.

Nytt är också att de boende kommer att erbjudas en större utflykt varje månad. Det kan handla om ett restaurangbesök, att gå på teater eller museum eller någonting annat som de har lust att göra.

– Vi är mycket glada över att ha fått detta förtroende av Linköpings kommun och ser fram emot att få komma igång med arbetet att driva och utveckla Möjetorp äldreboende och servicehus, avslutar Gertrud Öjetoft.

Invigning av Möjetorps nya drift kommer att ske senare i september.