Vardaga har fullt fokus på att leverera god äldreomsorg i Kungsbacka

25 augusti, 2021

Vardaga välkomnar den granskning som konsultföretaget EY gjort av verksamheten under våren vid de tre äldreboendena Blåvingevägen, Ekhaga och Vickan i Kungsbacka kommun. Arbetet med att avhjälpa de påtalade bristerna har högsta prioritet. Majoriteten är redan åtgärdade eller förväntas vara avhjälpta innan EY lämnar sin slutrapport i oktober.

Äldreboende

Nytt grupp- och äldreboende i Sollentuna

9 mars, 2021

Vardaga och Skanska bygger ett nytt grupp- och äldreboende i Sollentuna. Äldreboendet är belägget i gamla mässområdet och får namnet Villa Tureberg och kommer att bestå av 60 lägenheter. I samma fastighet kommer Nytida ha ett LSS-boende med sex platser.  Öppning är planerad till hösten 2022.

Vardags äldreboende Alingsås

Alingsås får ett nytt grupp- och äldreboende

3 juli, 2020

Vardaga och Peab Bostad bygger ett nytt grupp- och äldreboende i Alingsås. Äldreboendet får namnet Villa Stadsskogen, består av 60 lägenheter och ligger i det växande området Stadsskogen. I samma fastighet kommer Nytida ha ett LSS-boende med sex platser. Öppning är planerad till hösten 2022.

Vardaga och Skanska bygger nytt äldreboende i Täby Park

23 januari, 2020

Vardaga och Skanska bygger ett nytt äldreboende i Täby. Äldreboendet får namnet Villa Täby Park och öppning är planerad till 2022.

Vardaga förvärvar hemtjänstföretag

28 november, 2019

Vardaga, som är en del av Ambea-koncernen, förvärvar Famntaget Omsorg. Företaget bedriver hemtjänst i centrala Stockholm. 

Vardaga och Novum Samhällsfastigheter bygger nytt äldreboende på gamla Björksäter i Hässleholm

30 oktober, 2019

Nu är det klart att Vardaga öppnar ett nytt äldreboende i egen regi i Hässleholm. Villa Danspalatset får 60 lägenheter och ligger där danspalatset Björksäter huserade i 110 år.

Villa Slagsta Strand

Vardaga och Randviken Fastigheter bygger nytt äldreboende vid Slagsta strand, Botkyrka

16 september, 2019

Äldreboendet får namnet Villa Slagsta strand och kommer att vara en del av det nya bostadsområdet vid Slagsta strand, ett sjö- och naturnära område vid Mälaren. 

Äldreboende får kritik i avtalsuppföljning

4 september, 2019

Vellinge kommun har påtalat brister vid en avtalsuppföljning gällande äldreboendet S:t Knut och Aspen.  Ett förbättringsarbete pågår för att stärka verksamheten.

Villa Kristineberg, Vallentuna

Vardaga och Vectura bygger nytt äldreboende i Vallentuna

25 juni, 2019

Vardaga kommer att öppna ett nytt äldreboende i Vallentuna. Boendet får 60 lägenheter och kommer att ligga i den nya stadsdelen Kristineberg, ett naturnära område med goda kommunikationer nära Vallentuna centrum. Öppning av boendet är planerat till början av 2023.

Invigning av nytt äldreboende i Spånga

10 juni, 2019

Idag, måndagen den 10 juni är det officiell invigning av Vardagas och Besqabs nya äldreboende, Villa Solhem, i Spånga. Boendet består av 57 lägenheter för äldre med demens eller kroppsliga besvär. Här finns generösa utrymmen för umgänge, egen hårsalong samt trädgård med odlingsmöjligheter och växthus. Maten lagas på plats på boendet.

Vardaga växer – Förvärvet av Aleris Omsorg gör Ambea till ny marknadsledare i Sverige, Norge och Danmark

21 januari, 2019

Affären mellan Ambea och Aleris Omsorg är fullbordad. Det innebär att Vardaga, Ambeas verksamhetsområde inom äldreomsorg, växer till att omfatta drygt 100 boenden. I och med förvärvet av Aleris Omsorg blir företagsgruppen Ambea en av Nordens ledande omsorgsaktörer, med cirka 26 000 medarbetare. 

Vardaga och Skanska bygger nytt äldreboende i Kviberg, Göteborg

3 december, 2018

Nu är det klart att Vardaga öppnar ytterligare ett äldreboende i egen regi i Göteborgsområdet. Villa Kviberg får 77 lägenheter och kommer att ligga intill Säveån. Boendet ligger nära både muséer, grönområden och kommunikationer, och man tar sig in till centrala Göteborg på 10 minuter.

Vardaga och Carlsson & Åqvist bygger nytt äldreboende i Örebro

28 november, 2018

Nu får Vardaga sitt första äldreboende i Örebro. Villa Väster Park får 80 platser på det gamla trängregementets område invid IP Trängen, centralt och nära till kommunikationer.

Vardaga och Svenska Stadsbyggen bygger nytt finskspråkigt äldreboende i Jordbro – med finsk mat och bastubad på menyn

26 november, 2018

Nu får Jordbro ett nytt finskspråkigt äldreboende. Villa Gullringen får 79 platser i Kalvsvik, nära både kommunikationer och naturen. Boendet vänder sig till äldre personer med demenssjukdom eller åldersrelaterad kroppslig funktionsnedsättning, och kommer också att ha avdelningar som är finskspråkiga.

Vardaga och Drevviken bygger nytt äldreboende i Kävlinge kommun

22 november, 2018

Nu står det klart att Vardaga öppnar ytterligare ett äldreboende i egen regi i södra Sverige. Villa Fridsbo i Löddeköpinge får 60 platser och kommer att ligga i vackra omgivningar vid Norrevångsvägen, med utsikt över åkrar och den intilliggande Fridsbogården.

Vardaga växer när Ambea förvärvar Aleris Omsorg

16 oktober, 2018

Vardaga är en del i Ambea, som den 16 oktober tecknat avtal om att förvärva Aleris omsorgsverksamhet i Sverige, Norge och Danmark. Förvärvet gäller under förutsättning att konkurrensmyndigheterna i respektive land godkänner affären.

Vardaga och Skanska bygger nytt äldreboende i Helsingborg

26 juni, 2018

Helsingborg kommer att få ett nytt äldreboende som beräknas stå färdigt sista kvartalet 2020. Boendet byggs av Skanska och kommer att drivas av Vardaga.

Villa Ängby

Vardaga och Vectura bygger nytt äldreboende i Knivsta

23 april, 2018

Knivsta kommer att få ett nytt äldreboende som beräknas stå klart till våren 2020. Boendet byggs av Vectura Fastigheter och kommer att drivas av Vardaga.  

Österbo Kvalitetspris 2017

Kvalitetspris till äldreboende i Lund

27 december, 2017

Äldreboendet Österbo i Lund har tilldelats Vardagas Kvalitetspris 2017. Verksamheten får utmärkelsen för sitt innovativa och personcentrerade arbetssätt. Österbo vann priset i hård konkurrens med åtta andra äldreboenden.

Vardaga bygger nytt äldreboende med hälsoprofil i Brandbergen

31 oktober, 2017

Nu får Brandbergen i Haninge ett nytt äldreboende, Villa Tjädern. Boendet beräknas stå klart för inflyttning i slutet av 2019, byggs tillsammans med Danator och kommer att drivas av Vardaga.

Vårdförbundspriset, Elin Nilsson, Madeleine Nilsson, Vardaga Österbo Lund

Sjuksköterskor från Lund prisbelönades på Vårdgalan

21 oktober, 2017

Igår tillkännagavs vinnarna av Vårdförbundspriset 2017. Sjuksköterskorna Elin Nilsson och Madeleine Nilsson från Vardaga Österbo i Lund tog hem andraplatsen och belönades med en prissumma på 100 000 kronor.

Vardagas boendekoncept vinnare av Svenska Designpriset

20 oktober, 2017

Vardags boendekoncept med fokus på nordisk design och funktion anpassat för äldre och personer med en demenssjukdom har tilldelats Svenska Designpriset 2017.

Staffanstorp får nytt äldreboende – Villa Roos Park

28 mars, 2017

I början av 2019 kommer ett nytt äldreboende som riktar sig till personer med demenssjukdom att stå inflyttningsklart i Staffanstorp. Boendet får namnet Villa Roos Park och uppförs i samarbete mellan Vardaga och Roos vård- och boende Fastighets AB.

Samarbetet mellan Ung Omsorg och Vardaga nominerat till GötaPriset

13 februari, 2017

Sedan 2008 samarbetar Vardaga med Ung Omsorg, ett företag som ger möjlighet för ungdomar att prova på att arbeta i äldreomsorgen på helger och skollov. Ungdomarna sätter guldkant på de äldres tillvaro genom att bidra med aktiviteter av olika slag. Nu har samarbetet nominerats till GötaPriset, som delas ut i samband med Kvalitetsmässan i november.