Vi hjälper dig med placeringar!

I
Ring Platsakuten 0200-810201
Du som är handläggare är välkommen att ringa vardagar kl. 8-16, när du behöver en plats akut eller hjälp och information om placering av boende.

L
Skicka oss ett meddelande
Välkommen att skicka ett meddelande om du är intresserad av någon av våra tjänster, eller vill ställa en fråga till oss.


 

Hitta ett boende för dig här

Här kan du söka bland våra boenden och verksamheter

 

Vanliga frågor och svar

Vad är skillnaden på Vardagas boenden i egen regi och på entreprenad?

Vardaga driver äldreboenden både i egen regi och på entreprenad. Det är två olika driftsformer.

Egen regi

Egen regi är Vardagas egna boenden som vi driver långsiktigt, vi äger eller hyr fastigheten där boendet finns. Vardaga är ofta med och planerar utformningen av boendet redan när det byggs. Vi arbetar från start utifrån våra koncept kring vård och omsorg och kvalitet.

Entreprenad

En entreprenad är en verksamhet som Vardaga driver på uppdrag av en kommun eller stadsdel under en bestämd tidsperiod. Kommunen styr villkoren för verksamheten genom de krav som ställs i upphandlingen. Kommunen är huvudman för verksamheten. Fastigheten där äldreboendet finns ägs eller hyrs av kommunen.

När avtalsperioden är slut görs en ny upphandling och då kan en annan aktör potentiellt vinna och ta över driften av verksamheten.

 

Vad är skillnaden på äldreboende, särskilt boende, profilboende, servicehus och korttidsboende?

Särskilt boende

Detta är ett samlingsnamn för äldreboende, servicehus och korttidsboende. Det benämns också ibland som vård- och omsorgsboende.

Äldreboende

På äldreboendet finns personal på plats dygnet runt. Här bor du främst om du har stora omvårdnadsbehov. Boendet är permanent och när du flyttar in tar du oftast med dig dina egna möbler, förutom en höj- och sänkbar säng som tillhandahålls av boendet.

Profilboende

Profilboende är ett äldreboende med särskild inriktning, exempelvis för dig som har en demenssjukdom och är yngre än 65 år.

Servicehus

I servicehuset bor du i en egen lägenhet men du har du tillgång personal, oftast hemtjänsten. Du kan ha larm i lägenheten och hemtjänsten kommer och hjälper dig vid behov.

Korttidsboende

På korttidsboendet bor du endast en begränsad tid. Det kan till exempel vara en kortare tid efter sjukhusvistelse, för avlastning för närstående, eller under växelvård (när man är hemma en period och sedan på korttidsboendet). Korttidsboendet har personal dygnet runt. Här är rummen möblerade så du tar inte med dig egna möbler.

Får jag bo kvar om mitt vårdbehov ökar?

Ja det får du.

Vad kostar det? Kommer min pension att räcka till?

Kostnaden varierar men din pension ska räcka till. Täcker inte pensionen avgifterna så subventionerar kommunen kostnaderna. Du har alltid rätt att behålla en summa för personliga utgifter.

leo sed mattis elit. commodo Phasellus luctus Nullam Praesent ut dolor.