Nyheter

Julen nalkas på våra äldreboenden, men hur blir det i år?

I jul är det besök av nära och kära som är mest uppskattat hos oss alla, och kanske särskilt på äldreboenden. Några sådana besök blir det inte i år, men dofterna, maten, musiken och ljusen skapar julstämning ändå.

Runt om i landet firas jul på våra äldreboenden och i vanliga fall blir det många besök från anhöriga och närstående, men så blir det inte i år.

Det gör många ledsna och det känns svårt att inte få träffas när det är jul, berättar Stina Cederhag, verksamhetschef på Villa Maria och Jordbodalen i Helsingborg. Det blir en annorlunda jul, men vi firar på varje avdelning med julmusik, julpyssel och god mat.

Personalen på äldreboendena hjälper till med umgänge via digitala plattformar och i webbinariet från Villa Solhem som ni kan se nedan berättas om möjligheten att komplettera ett telefonsamtal med en bild av den närstående för att väcka minnen.

Jul- och nyårsmenyn är en självklar högpunkt, men i år blir det bordsservering istället för julbord för att minska smittorisken.

Här kan du se Julmenyn 2020

Lyssna på Liselotte Björk, Lära, och Karin Johansson, verksamhetschef på Villa Solhem i Spånga i webbinariet nedan om att fira jul på äldreboende i år.